Bildet viser en mann og en kvinne som jobber hos Nordcon med komprimerende utstyr

Satser tungt på komprimering

NordCon AS satser tungt på utstyr til komprimering av avfall og søppel. Med to nye ansatte, nye agenturer og gode produkter skal containerspesialisten møte en stadig økende etterspørsel.

-Det vil alltid være marked for komprimerende utstyr. Vi kommer ikke til å gå tomme for avfall med det første, smiler Trine Østlien Kirkeby, som hadde sin første arbeidsdag hos NordCon AS 1. mars i år.

-Det holder ikke bare å sortere avfallet. For at det virkelig skal bli miljøvennlig må man komprimere det også, nikker den andre nyansatte på «komprimeringsavdelingen», Martin Haugen.

En ny giv

NordCon AS har hatt komprimatorer og ballepresser i produktsortimentet i mange år, men ifølge daglig leder Jørn Kirkeby skal det nå satses for fullt på denne type komprimerende utstyr.

-Dette er en slags ny giv for oss. Det er så stor etterspørsel etter denne type produkter for tiden, at vi har valgt å ansette to dyktige mennesker som skal jobbe dedikert mot dette markedet. Dessuten har vi stor tro på våre produkter, som vi mener er blant det beste som er å få tak i, sier daglig leder Kirkeby.

Bra for både trivsel og miljø

Martin Haugen har lang fartstid i salgsbransjen, men han har ikke angret et sekund på at han lot seg friste da Jørn Kirkeby lurte på om han kunne tenke seg å skifte beite.

-Dette er en flott arbeidsgiver, og en veldig spennende bransje. Det skjer så mye nå om dagen. Bærekraft og miljørapportering kommer stadig høyere på dagsordenen, og komprimerende utstyr er som skapt for dette. Komprimatorer kan spare miljøet for ikke mindre enn 14 lastebilkjøringer. Det er mye CO2 og andre klimagasser. Og komprimering er ikke bare bra for klimaet, det er tidsbesparende, du slipper overfylte containere, lukt og skadedyr i nærområdet. Det er bra for både trivsel og miljø, mener Haugen.

Selger mest ballepresser

I likhet med sin kollega Martin Haugen jobber også Trine Østlien Kirkeby mye med større virksomheter for tiden. Likevel er det enklere og mindre ballepresser hun har solgt mest av i løpet av sine tre første måneder hos NordCon AS.

-Dette er utstyr som brukes til å redusere volumet av avfallsmaterialer som papp, papir og plast. Disse finnes i mange forskjellige størrelser. Den minste er ikke større enn en halv-pall, og egner seg svært godt til mindre butikker og lager, sier Østlien Kirkeby.

-Vi leverer også konvensjonelle komprimatorer og store stasjonære anlegg og forteller videre om en større kunde på Skreia som tidligere måtte sende ut papp hver uke. Etter montasje av et større stasjonært anlegg, kan kunden nøye seg med en tømming hver tredje måned.

Det er utrolig mye å spare på installasjon av kundetilpassede enheter.

Bra for alle parter

Begge komprimeringsentusiastene mener markedet for komprimatorer og ballepresser nærmest er ubegrenset til eksempelvis hoteller, restauranter, butikker, håndverksbedrifter og Bygg og Anleggssektoren for å nevne noen.

Resultatet blir ofte at ‘’avfallsproblemet’’ oppleves mer positivt ved at det blir enklere og mer hyggelig å håndtere avfall. Bedrede HMS rutiner i en hverdag med stadig skjerpede miljø og klimakrav er også en positiv effekt.

Renovatører opplever også at komprimerende utstyr hjelper til med å gjøre deres hverdag vesentlig triveligere.

-Hvem er det som ikke har behov for slikt utstyr, spør Østlien Kirkeby og Haugen.

-Alle som er opptatt av bærekraft og de nye rapporteringskravene bør tenke igjennom hvilke gevinster dette kan gi dem. Dette er bra for alle parter!

bildet viser mer informasjon om komprimerende utstyr fra Nordcon

Del dette innlegget

Vil du vite mer?